Pełny termin nie oznacza straconego zgłoszenia — zainteresowani trafiają na listę rezerwową.
Zgłoszenie na pełny termin zapisuje się na liście rezerwowej z kolejnością. Gdy zwolni się miejsce, system zaproponuje przesunięcie kolejnej osoby, a jednym kliknięciem rezerwujesz jej miejsce — wystawia się faktura, a uczestnik dostaje e-mail. Przy kampanii bez ustalonego terminu zainteresowani mogą zostawić e-mail przez „daj mi znać”, a ty odezwiesz się do nich, gdy termin ogłosisz.